Η μαία του ιατρείου Παρασκευή Μπενέτου γεννήθηκε και διαμένει στη Χαλκίδα και είναι απόφοιτη του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης.

Είναι εκπαιδευμένη μαία (2016) στην ψυχοπροφύλαξη (μαθήματα ανώδυνου τοκετού) και στην προετοιμασία και υποστήριξη των γονέων στην περιγεννητική περίοδο.

Εργάστηκε στο μαιευτήριο ΡΕΑ από την έναρξη της λειτουργίας του και για χρονικό διάστημα πλέον των 3 ετών με έντονη δραστηριότητα σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του τομέα της.

Συντονίζει τα ραντεβού και είναι παρούσα σε κάθε γυναικολογική και μαιευτική εξέταση στο χώρο του ιατρείου ενώ συνεργάζεται με τον ιατρό σε όλο το φάσμα της παρακολούθησης της εγκυμοσύνης κι έχοντας ήδη αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης καθοδηγεί, εμψυχώνει και βοηθά την επίτοκο.

Παρέχει συμβουλές για τον τρόπο διαβίωσης και διατροφής, για την καθημερινή δραστηριότητα της γυναίκας/εγκύου καθώς και για την προσωπική της υγιεινή και περιποίηση.

Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης προετοιμάζει τη μέλλουσα μητέρα για τον τοκετό τόσο σωματικά όσο και ψυχικά με συμβουλές ψυχοπροφυλακτικής, ασκήσεις και μαθήματα ανώδυνου τοκετού σε όσες γυναίκες επιθυμούν.

Επίσης παρέχει συμβουλές κατ’ οίκον έπειτα από συνεννόηση, κατά τις πρώτες μέρες της λοχείας σχετικά με το θηλασμό, τη φροντίδα της μητέρας και του νεογνού λύνοντας κάθε απορία ώστε η εμπειρία του τοκετού για την κάθε γυναίκα να είναι όπως την έχει ορίσει η φύση: μοναδική!