Ο μαιευτήρας - γυναικολόγος Ιωάννης Αλιακιόζογλου γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1976 και είναι μόνιμος κάτοικος της πόλης.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό ως στρατεύσιμος Κελευστής (ιατρός μονάδας) σε Κρήτη και Σαλαμίνα.

Υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βιτάλων στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης Ευβοίας, επί ένα χρόνο και 10 μήνες.

Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική - Γυναικολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για 1.5 έτος και εν συνεχεία για σχεδόν 3 έτη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Αλεξάνδρα", στην Α' Μαιευτική - Γυναικολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του ΕΚΠΑ η οποία έχει αναγνωρισθεί ως Πιστοποιημένο Κέντρο Εκπαίδευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία από την EBCOG (Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας), επί έδρας των καθηγητών Αριστείδη Αντσακλή και Δημητρίου Λουτράδη.

Το 2012 παρακολούθησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) Παθολογία της Κύησης της Γ’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο και είναι κάτοχος του διπλώματος Master (MSc) στην "Παθολογία της Κύησης".

Λειτουργεί το ιδιωτικό του ιατρείο στη Χαλκίδα από το Μάιο του 2014 και είναι συνεργάτης του ιδιωτικού μαιευτηρίου ΙΑΣΩ στην Αθήνα, της μεγαλύτερης μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής στην Ευρώπη.

Είναι πιστοποιημένος ιατρός του ΕΟΠΥΥ (όχι συμβεβλημένος) για ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων ενώ είναι συμβεβλημένος με τις περισσότερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Είναι παντρεμένος με τη μαία Παρασκευή Μπενέτου και έχουν δυο παιδιά.